Cum să găzduiești și să alegi găzduirea potrivită pentru un site web?

Odata cu dezvoltarea tehnologiei digitale, proiectarea si gazduirea unui site web este la indemana tuturor. In practica, gazduirea unui site web inseamna pur si simplu sa-l faca accesibil pe World Wide Web. Deci, cum alegi gazduirea potrivita pentru site-ul tau? Si cum procedezi pentru a o gazdui?

Deci, ai doua optiuni: il puteti gazdui la un furnizor de servicii de gazduire web sau pe propriul tau server. Cea mai confortabila si convenabila metoda de gazduire web este atunci cand lucrezi cu un furnizor de servicii de gazduire.

De asemenea, retine ca este de obicei mai ieftin, vine cu suport si este adesea mult mai fiabil. Acest tip de gazduire are si avantajul de a nu necesita nici o intretinere hardware. In primul rand, trebuie sa decizi tipul de site web pe care doresti sa il proiectezi: un site static sau un site dinamic.

Apoi, cu tipurile de gazduire care exista, compara-le pentru a alege pe cea care se va potrivi cel mai bine nevoilor tale. Intr-adevar, exista trei categorii principale de gazduire: partajat, VPS sau cloud si server dedicat. Pentru a defini corect tipul de gazduire web de care aveti nevoie, trebuie sa tii cont de volumul de trafic pe care il astepti pe site-ul tau sau sa iei in considerare toate nevoile specifice ale acestuia. Pentru a va ajuta in alegerea ta, iata cateva detalii de stiut despre aceste trei locuri de cazare:

Gazduirea partajata (sau partajata) este mai ieftina si mai usor de gestionat. Este potrivit pentru site-urile web care tocmai au inceput si, prin urmare, au putini vizitatori. Nu are comenzi avansate. Gazduirea VPS / Cloud este mai scumpa si foarte versatila. Este mai complicat de administrat deoarece trebuie sa gestionezi nu doar specificul gazduirii, ci si mediul in care este gazduit site-ul tau.

Gazduirea serverului dedicat este cel mai scump si mai complex de gestionat. Tu, in calitate de administrator, il poti gestiona pana la nivelul hardware. Astfel, cu cat site-ul tau are mai multe resurse, cu atat poate gestiona un numar mare de vizitatori. Prin urmare, acest lucru va fi posibil cu planurile de gazduire VPS si server dedicat. Agentia hostgate.ro poate fi raspunsul pentru multi!

Apoi, odata ce ai ales un plan si te-ai inscris pentru acesta, trebuie sa cumperi un nume de domeniu. Aceasta este adresa unica pe care vizitatorii o vor folosi pentru a-ti accesa site-ul web. Daca esti incepator, iti recomandam sa cumperi numele de domeniu si gazduirea de la acelasi furnizor de servicii.

In cele din urma, tot ce trebuie sa faci este sa muti fisierele site-ului vostru pe serverul dedicat de gazduire. Migrarea site-ului  poate fi dificila, dar este ca si cum ai copia fisiere dintr-o locatie in alta pe propriul computer. Gazduirea unui site web pe propriul  server inseamna ca puteti alege orice locatie pentru a-l plasa local. Prin urmare, esti responsabil pentru tot: software, hardware etc.

Deoarece detii intregul server, nu exista niciun risc de restrictii. Auto-gazduirea va permite controlul deplin asupra mediului  de gazduire web. De asemenea, ai avantajul de a accelera timpul de service.