Cum să îmbunătăţeşti activitatea cerebrală şi memoria

Înaintarea în vârstă este cel mai mare inamic al memoriei şi al activității creierului, însă nu este singurul factor care influențează creativitatea, uşurinţa de a reţine informaţiile sau capacitatea de concentrare şi sintetiză a informațiilor. Anumite mici plăceri precum, fumatul, vapatul, consumul de alcool, sunt factori care influențează activitatea cerebrală, la acestea se adaugă anxietatea singuratatea și depresia.

S-au realizat numeroase studii care au confirmat că substanţele existente în țigările clasice, lichide cu nicotină, alcool sunt nocive pentru sănătatea creierului şi chiar duc la deteriorarea celulelor nervoase.

Mâncatul emoțional, obicei pe care îl au tot mai mulţi oameni când sunt stresaţi, este alt factor care încetineşte şi afectează funcționarea creierului. Practic, în această situaţie resursele organismului sunt orientate către zona stomacului şi folosite în efortul de a digera alimentele în exces. Şi depresia afectează activitatea creierului şi memoria, gândurile negative sunt atât de intense încât pacientul nu se mai poate concentra, nu mai poate utiliza creierul la capacitate normală.

Ce măsuri poți lua pentru a îmbunătăți activitatea cerebrală

Din fericire, există câteva măsuri ce pot fi aplicate, în vederea îmbunătățirii activității neuronale şi stimulare a memoriei.