Cum să investești în crypto monede fără a risca prea mult

Investiția în crypto monede este plină de satisfacții dar și riscantă în același timp, în funcție de modul în care și când anume ați început. În urmă cu un an, un bitcoin valora 1.000 de dolari. În prezent, valorează 7.000 de dolari după ce a scăzut de la valoarea maximă de 19.000 de dolari atinsă în decembrie 2017. Ai fi putut face tone de bani dacă ai fi investit mai devreme în bitcoin, dar ai fi pierdut mulți bani dacă ai fi început să investești deabia în ultimele luni.

Crypto monedele și tehnologiile de tip blockchain sunt foarte promițătoare, dar acestea sunt încă în stadiu experimental. Bitcoin a apărut de numai 9 ani, iar Ethereum are doar 2 ani. Mai mult decât atât, există multe probleme și obstacole care trebuie depășite. Scalabilitatea, consumul de energie, activitățile criminale, manipularea prețurilor, taxele și legislațiile sunt doar câteva dintre ele. Cu alte cuvinte, începe doar ceea ce poate fi comparat cu stadiile incipiente ale internetului. Există riscuri dar există și recompense.

Deci, care este cea mai bună strategie de a investi în crypto monede?

Deoarece piața este foarte nouă și volatilă, cea mai bună modalitate de a investi în crypto monede este probabil minimizarea riscului prin diversificarea portofoliului. Tuturor ne-ar plăcea să credem că putem cumpăra la un preț mic și vinde la un preț mare. Din păcate, majoritatea oamenilor ajunge să facă exact contrariul. Deci, haideți să schimbăm astfel întrebarea “Care este cel mai sigur mod de a investi în crypto monede?”

De exemplu, piața de capital are o istorie bogată și matură. A văzut multe bule, prăbușiri de pe piață și reveniri economice. Înțelepciunea și datele generate în domeniu nu pot fi subestimate. De la Tulip Mania din secolul al XVII-lea până la criza financiară din 2008, care a dat naștere lui Bitcoin, toți au avut niște lecții de învățat.

Citește și:  REGLEMENTAREA INCERTĂ A CRYPTO MONEDELOR POATE “UCIDE” 10% DINTRE FONDURILE SPECULATIVE PÂNĂ ÎN 2019

Cu toate acestea, printre acestea, o strategie pare mai potrivită în această situație. Managementul și diversificarea riscurilor. Este practica de a răspândi investițiile în jurul dvs., astfel încât expunerea dvs. la orice tip de activ este limitată. Acesta este conceput pentru a ajuta la reducerea volatilității portofoliului dvs. în timp și la atingerea obiectivelor financiare pe termen lung, reducând în același timp riscul. Desigur, nu există o strategie care să asigure profitul și nu garantează nici o pierdere, dar este probabil cea mai sigură strategie în cazul nostru deoarece:

Tehnologiile Blockchain se află încă într-o fază foarte timpurie

Nimeni nu știe care crypto monedă va deveni dominantă în câțiva ani

Adoptarea în masă nu a început încă

Piața este foarte volatilă și poate fi ușor manipulată

Reglementările și statutul juridic al crypto monedelor sunt nesigure

Majoritatea guvernelor sunt ostile față de crypto monede.

Având în vedere situațiile, o abordare mai sigură este de a face mai multe investiții mici în diverse portofolii de crypto monede de-a lungul timpului. Va reduce riscul și veți simți o presiune psihologică mai mică pentru a vinde la preț minim și a cumpăra la un preț mare.

De asemenea, va fi mult mai ușor să vedeți tendințele pieței de vreme ce investiți în timp. De exemplu, dacă ați investit zilnic 1 dolar într-un portofoliu de crypto monedă Bitcoin-50% și Ethereum-50% pentru întregul an (2 aprilie 2017 – 2 aprilie 2018) chiar și în perioadele maxime ați fi făcut până acum 320 $ (+ 88%) astăzi. Ați fi putut face mult mai mult decât această sumă dacă ați fi observat tendința de creștere și ați fi oprit investițiile în luna februarie.

Acesta este principalul principiu din spatele Coinseed, o aplicație de micro-investiții și de gestionare a portofoliului. Puteți crea un portofoliu din zeci de crypto monede și puteți face investiții de câte 5 dolari în portofoliul dvs. Coinseed clasifică, de asemenea, portofoliile de crypto monede ale utilizatorilor prin returnarea acestora și le puteți copia cu ușurință în portofoliul dvs. sau puteți converti crypto monedele din portofoliu.

Aplicația Coinseed este disponibilă în prezent pe plan mondial pe platformele iOS și Android și are peste 20000 de utilizatori activi. Coinseed’s ICO este live în acest moment cu un bonus de 10%. De fapt, doar 2% dintre ICO-urile existente au un produs live și utilizatori reali înaintea ICO. Acest lucru ajută Coinseed să facă parte din acel 2% din totalul ICO.

ATENȚIE! Acest articol nu poate fi considerat un sfat de investiții. Deși vrem să vă oferim toate informațiile importante pe care le putem obține, cititorii ar trebui să facă propriile lor cercetări și să-și asume întreaga responsabilitate pentru deciziile lor.