Cum să prepari curry de pui. O rețetă de cină rapidă, gustoasă și cu o aromă deosebită

Cum să prepari curry de pui. O rețetă de cină rapidă, gustoasă și cu o aromă deosebită.

Ingrediente pentru curry de pui rapid:

1 cană cu orez

1 1/2 linguri de ulei

1 ceapă mică, tăiată felii subțiri

2 lingurițe pudră de curry

1/2 ceașcă iaurt

3/4 ceașcă smântână groasă

sare

piper negru măcinat

400 g roșii din conservă (opțional)

carnea unui pui rotisat, tăiată felii sau fâșii

1/4 cană frunze de coriandru, tocate mare

Mod de preparare curry de pui:

Fierbi orezul în apă cu sare, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Încălzești  uleiul într-o tigaie  la foc mediu-mic. Adaugi ceapa și călești, amestecând ocazional, timp de 7 minute. Presari pudra de curry și continui călirea, amestecând, încă 1 minut.

Adaugi iaurtul și smântâna și mai ții pe foc 3 minute. Asezonezi cu sare și piper, după gust, adăugând roșiile, dacă dorești, și iei de pe foc. Torni sosul de curry peste carnea de pui și servești cu garnitura de orez.

Sursa rețetă și foto: realsimple.com