Cum să previi sau să tratezi indigestia de sărbători

Cum să tratezi indigestia de sărbători? Vrei nu vrei, cu ocazia sărbătorilor de iarnă tot ai neșansa să-ți umpli stomacul până la refuz! Pentru că fiecare te invită la masă sau la un păhărel.

Așa că dacă ai dat iama în preparatele de Crăciun ai putea folosi niște trucuri că să te dregi. Însă cel mai bine este să previi indigestia și să te ferești de anumite combinații alimentare.

După masă, ia o linguriță de bicarbonat de sodiu dizolvată într-un pahar cu apă. Neutralizează acidul din stomac și ajută digestia. Bea ceaiuri calde (de busuioc, cimbru, mentă sau rozmarin, care favorizează digestia), cu înghițituri mici. Un remediu eficient pentru indigestie este și ceaiul de ghimbir.

Orice indigestie se tratează cu ceai de mușețel pentru că are efect antiinflamator. Obișnuiește-te să bei câte o cană pe stomacul gol, în fiecare dimineață, pentru a o preveni. Dacă simptomele se agravează, bea o cană de ceai de mentă, care este un remediu foarte bun pentru crampele și durerile de stomac. Sunt indicate și pastilele sau bomboanele care conțin ulei natural de mentă.

Când resimți primele simptome de indigestie, ia înghițituri mici de apă și ieși puțin afară. Apa, aerul rece sau o plimbare de 15 minute te revigorează și îți calmează durerile abdominale provocate de indigestie.

Sursă text: aflacum.ro