Cum să transformi rutina de seară în ceva magic cu ajutorul unor povești de noapte bună

Stim ca exista o diferenta in abilitatile de citire si cognitive ale copiilor ai caror parinti stau cu ei si citesc si cei care nu o fac. Diferenta nu are nimic de-a face cu lucruri precum mediul familial, mediul lor de origine sau statutul socio-economic.

De ce o poveste de noapte buna este atat de benefica pentru copii?

Studiile arata trei diferente principale in activitatea vizuala a copiilor ai caror parinti le citesc cu voce tare povesti de noapte buna si copiilor care se culca fara a citit macar o pagina.

  1. Capacitatea sporita in procesarea vizuala si imaginatie

Copiii isi imagineaza mai bine lucrurile, deoarece trebuie sa interpreteze o poveste atunci cand este citita cu voce tare. Copiii invata puterea imaginatiei lor care ii ajuta sa devina cititori independenti mai tarziu cu carti care nu au imagini.

  1. Stapanirea de catre copii a cunostintelor lingvistice

Tindem sa folosim acelasi vocabular tot timpul, astfel incat copiii sa invete un vocabular mai sofisticat daca citesc pe larg din diferite genuri de carti. In cele din urma, citirea ajuta la dezvoltarea curiozitatii copilului invatandu-l despre lumea inconjuratoare.

  1. Copii devin mai curiosi

Citirea promoveaza si mai multa lectura, deoarece copii incep sa-si doreasca sa gaseasca alte carti care sa aiba povesti care sa le invoce si mai mult imaginatia. De asemenea, copiii pot pune si raspunde la intrebari atunci cand stai si le citesti, astfel incat sa stimuleze noi conversatii.

Ce face o poveste inainte de culcare?

Cartea in sine este importanta, deoarece trebuie sa angajeze copilul, dar este mai mult decat atat. Daca stai cu copilul tau si petreci timp cu el, bineinteles ca il atragi in poveste, dar intr-adevar, relatia este cea care conteaza.

Majoritatea copiilor apreciaza acea experienta individuala cu parintii lor, asa ca este bine sa investesti in acea perioada fara distragerea tehnologiei sau a propriei munci. Este timpul lor si este cu adevarat pretios.

Cum sa citesti povesti de noapte buna pentru copii si sa fie cu succes

Amenajarea unui dormitor pentru un copil mic poate fi o experienta foarte distractiva si plina de culoare. Cu un pic de planificare, copilul tau isi va iubi cu siguranta spatiul din dormitor. A avea un pat plin de personaje pe care le iubeste este, de asemenea, o modalitate excelenta de a-i incuraja pe tot parcursul procesului lecturii.

Cea mai buna metoda de a adormi un copil de toate varstele este lectura inainte de somn. Astfel nu vor mai fi suparari si certuri si toata familia va fi linistita. Lectura induce un somn profuns si il ajuta pe copil sa se relaxeze.