Cum să tratezi hemoroizii acasă. Remedii naturiste și tratamente ieftine

Hemoroizii pot fi tratați acasă în confortul spațiului personal. În continuare îți vom prezenta o serie de tratamente naturiste și ieftine care te pot ajuta să eliminați disconfortul produs de această afecțiune dureroasă. Există numeroase tratamente naturale pentru această afecțiune, însă dacă nu ai găsit încă ceva care să funcționeze atunci este timpul să mergi la un medic specialist. Și ține minte: prevenția este mult mai bună și utilă decât tratamentul!

Baia de șezut, un ritual care trebuie respectat cu sfințenie

Ulterior băii de șezut este indicat să faci un mic repaos pentru ca zona să se usuce. După baia de șezut, poți utiliza chiar și un uscător de suflare pe o setare rece, dacă nu te deranjează. Există și băi de șezut speciale pe care le poți pune direct pe scaunul tău de toaletă pentru ușurarea înmuierii maselor hemoroidale externe. Șervețelele, unguentul sau cremele pot alina durerea și mancărimile provocate de boala hemoroidală fără efecte secundare. Nu utiliza un unguent cu hidrocortizon timp de mai mult de o săptămâna, cu excepția cazului în care medicul tău spune că este în regulă.

Gheața și bumbacul sunt esențiale

Nu omite folosirea gheții. Pune un mic pachet rece pe locul cu probleme de mai multe ori pe zi. Gheața poate reduce  această durere sîcâitoare și poate reduce considerabil umflarea maselor hemoroidale externe pentru un timp. Luați în considerare analgezicele. Un medicament fără prescripție medicală, cum ar fi acetaminofen, aspirina sau ibuprofen, ar putea ajuta la durere. Nu zgâriați zona inflamată. Ați putea deteriora pielea și să accelerați rău iritatia și mâncărimea.

Alege bumbacul. Poartă lenjerie în vrac, moale. Păstrează zona care este difuzată și împiedică formarea de umiditate, ceea ce îți poate deranja masele hemoroidale externe.

Nu vă abțineți dar limitați timpul petrecut pe tron

Limitează timpul petrecut pe tron. Dacă nu termini după câteva minute, nu aștepta sau forța să se întâmple ceva. Încearcă să intrați într-o rutină în care să mergi la toaletă în același interval de timp în fiecare zi. Fii delicat. Dacă hârtia igienică este iritantă, încearcă să o umezești mai întâi. Sau folosește șervețele pre-umezite, bile de bumbac sau șervețele pentru bebeluși fără alcool.

Nu te abține. Când simți că trebuie să pleci, fă-o. Nu aștepta un timp sau un loc mai bun. Scaunul poate face backup. Și asta poate duce la tensionare și mai multă presiune în special pentru masele hemoroidale interne. Du-te cât de repede poți atunci când simți nevoia. Încercați o poziție ghemuită. Pune o banca scurtă sau un teanc de cărți de telefon sub picioare când mergi la baie. Ridicarea genunchilor în timp ce stai pe toaletă schimbă poziția ta în interior va putea ușura mișcările intestinului dar va și reduce presiunea exercitată asupra acestora.

Consumă fibre, fă mișcare și evită sedentarismul

Consumul de fibre îți înmoaie scaunele și le face să se miște mai ușor prin corpul tău. Fibrele le vei găsi în fasole, pâine integrală și cereale, fructe și legume proaspete. De asemenea, poți încerca un supliment dacă nu poți obține o cantitate suficientă de fibre din alimente. Adaugă fibrele încet în alimentație pentru a evita gazele și balonarea. Stați bine hidratat pentru a menține scaunele moi, astfel încât acestea să fie mai ușor de trecut. Apa este cea mai bună alegere. Bea mult pe parcursul zilei. Sucul de prune este un laxativ natural și te poate ajuta foarte mult. Fă sport regulat. Chiar și o plimbare plină de viață – 20-30 de minute în fiecare zi te poate împiedica să te constipi.

Citeste articolul integral AICI.