Cum scapi de puricii din casă?

Indiferent daca ai sau nu un animal de companie, cu siguranta, macar o data in viata, ai experimentat ciupituri si mancarimi ale pielii, cauzate de purici. Ceea ce nu stiai este ca nu doar animalele de companie pot aduce purici in casa, cat si tu, pe haine, sau prin intermediul rozatoarelor care si-au facut drum pe langa locuinta ta.

Mult mai ingrijorator este ca un singur purice poate duce la aparitia unui focar, in mai putin de 14 zile. Daca ai un animal de companie si vei observa cateva insecte la nivelul blanii, trebuie sa stii ca numarul de daunatori de pe langa gospodaria ta este mult mai mare.

Si, ce faci atunci? Apelezi la specialistii in dezinsectie Constanta, spre exemplu, pentru a scapa de viitoare neplaceri!

Cum combati puricii la animalul tau de companie?

In primul rand, ai grija pe unde il plimbi. De cele mai multe ori, atat puricii, cat si capusele le iau din iarba si sunt insesizabile in urmatoare zile. De aceea, pentru a-l proteja opteaza pentru vizita regulata la veterinar, unde i se vor aplica doua tipuri de tratamente: orale si sub forma de picaturi. Sau, daca patrupedului nu ii place la veterinar, la fel de bine poti opta pentru zgarda impregnata cu solutie antipureci si capuse, care se schimba lunar.

Dar daca deja ai observat puricii pe animalul tau de companie, cel mai bine dai repede fuga la veterinar pentru o baie cu sampon special, dupa care il perii si cauti semnele micilor daunatori. Daca la cateva zile observi ca samponul nu da roade, veterinarul iti poate recomanda o pastila care va ucide puricii.

Vreau sa scap de puricii din casa!

Daca ai observat deja urme de purici in casa, e timpul sa iei masuri, pentru ca acestia se raspandesc rapid! Pentru ca paza buna trece primejdia rea, poti incerca sa speli pardoseala cu solutii anti-insecte pe care le gasesti in comert. Spala cu rigurozitate cearsafurile si lenjeria de pat, paturile si cuverturile. Aspira covorul la putere maxima, dupa ce ai adaugat putin bicarbonat pe suprafata lui.

Insa daca esti o persoana alergica sau nu stii daca produsele de curatenie folosite sunt prietenoase cu animalul tau de companie, mai bine apeleaza la specialistii in dezinsectie si deratizare Constanta, spre exemplu.

De cele mai multe ori, oamenii apeleaza la ajutorul specializat pentru a-si proteja sanatatea, a se simti in siguranta si a-si asigura confortul. Asta pentru ca multe dintre insecte si alti daunatori pot transmite boli grave, precum malaria, meningita, febra galbena, boala Lyme, toxiinfectii alimentare, pesta etc., dar pot distruge si plante sau pune in pericol animalele de companie.

Printre beneficiile cele mai importante ale serviciilor de dezinsectie si deratizare trebuie sa mentionam: