Cum se evită aburirea ochelarilor de vedere când porți masca de protecție. Video

Începând din data de 15 mai, purtarea măștii de protecție va deveni obligatorie în toate locurile publice și aglomerate din România. Persoanele care poartă ochelari de vedere se confruntă cu o nouă problemă pentru că în momentul în care poartă masca de protecție aceștia se aburesc.

Și asta din cauza faptului că aerul cald expirat pe nas și gură se condensează la contactul cu lentilele reci ale ochelarilor. În continuare vom prezenta o serie de sfaturi utile care pot ajuta persoanele care poartă ochelari.

Aburirea ochelarilor poate fi rezultatul unei ajustări greșite a măștii de protecție. Dacă aceasta nu a fost pusă corespunzător pe față, distanța rămasă între piele și mască va lăsa aerul cald să treacă. Masca poate fi presată în zona de deasupra nasului pentru a face un contact mai bun cu pielea.

Dacă este o mască chirurgicală este mai simplu pentru că are o bandeletă metalică. Dacă este o mască făcută manual trebuie, pur și simplu, strânsă mai bine. Sau se poate face o fantă în care se va introduce o agrafă de birou sau una de păr care va funcționa ca o clemă de fixare exact ca în cazul bandeletei metalice de la măștile chirurgicale.

O altă variantă implică utilizarea unui săpun lichid delicat. Se pun câteva picături pe fiecare lentilă, apoi se șterge cu o cârpă din bumbac sau microfibră și la final se clătesc. În aceeași ordine de idei, lentilele pot fi șterse cu spumă de ras și clătite cu apă caldă.

În comerț se găsesc substanțe antiaburire pentru ochelari, sub formă de gel sau spray, care se aplică pe lentile și se usucă imediat. Aceste substanțe antiaburire sunt folosite des de sportivii nevoiți să poarte ochelari în timpul competițiilor.

Pentru evitarea aburirii ochelarilor se poate apela și la o batistă de hârtie care se va plia și apoi se va pune, pe dedesubt, în partea superioară a măștii de protecție. Batista de hârtie va absorbi aerul cald expirat dar și umiditatea.

Nu în ultimul rând, masca de protecție poate fi fixată mai bine cu ajutorul unei benzi adezive medicale care va împiedică aerul cald expirat să iasă.

Sursa video: youtube