Cum se face mujdeiul de usturoi

Mujdeiul de usturoi este un sos cremos care nu lipsește de pe masa gurmanzilor din lumea întreagă. Dar cum se face mujdeiul de usturoi este încă o necunoscută pentru mulți oameni care cred că dacă zdrobești câțiva căței de usturoi pui puțină apă și niște sare este suficient. Ei bine, nu este chiar așa, iar un pasionat de bucătărie știe asta.

Mujdeiul de usturoi a început să fie preparat și servit din abundență mai ales în localurile din Orientul Mijlociu sau prin țările vecine Mării Mediterane. Datorită consistenței sale cremoase, mujdeiul de usturoi seamănă cu maioneza sau cu aioli. Unii chiar combină maioneza cu usturoiul. Mujdeiul de usturoi merge de minune cu shaorma, falafel, iar la noi cu fel de fel de fripturi sau legume, de obicei preparate pe grătar.

Calitățile usturoiului sunt cunoscute de câteva mii de ani, vracii din vremurile antice până la medicii din zilele noastre recomandând consumul acestuia. Beneficiile usturoiului pentru sănătate sunt bine cunoscute. Este o sursă de antioxidanți, dar are și proprietăți antiinflamatorii. Unele studii au arătat că usturoiul, consumat constant, poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale și a colesterolului ridicat.

Revenind la subiectul acestui articol vă prezentăm cum se face mujdeiul de usturoi. Rețeta preparării unui mujdei de usturoi nemaipomenit trebuie să conțină, printre altele, și un ingredient de care foarte puțină lume știe.

Cum se face mujdeiul de usturoi

Ingrediente necesare pentru mujdeiul de usturoi:

4 căni ulei de floarea soarelui, ulei de avocado sau canola.
1/2 cană căței de usturoi curățați și ulterior zdrobiți.
1/2 cană suc de lămâie
1/2 cană apă rece cu gheață
3/4 lingură de sare

Ingredientul secret este unul pe care mulți îl consumă zilnic. Este vorba de apa minerală care trebuie turnată încet și constant pe măsură ce se amestecă toate ingredientele necesare pentru mujdeiul de usturoi.