Cum se face un test de sarcină. Cel mai simplu mod prin care afli dacă ești însărcinată

Cum se face un test de sarcină. Este o întrebare la care toate femeile din lume, cel puțin o dată în viață, au căutat răspunsul.

De obicei femeile se hotărăsc să facă un test de sarcină în momentul în care, active fiind din punct de vedere sexual, remarcă întârzierea, cu mai mult de câteva zile, a ciclului menstrual. Pentru a afla dacă sunt însărcinate, femeile vor trebui să facă testul de sarcină.

Absolut toate testele de sarcină au la bază același principiu: detectează hormonii de sarcină din urină. Banda aflată pe paleta testului identifică gonadotropina corionică umană sau hormonul sarcinii, pe care corpul îl va produce imediat ce embrionul este format.

Însă niciun test aflat în prezent pe piață nu poate depista o sarcină mai devreme de șase zile după întârzierea ciclului menstrual. Specialiștii spun că rezultatul testului de sarcină este concludent dacă este făcut la cel puțin o săptămână după întârzierea menstruației.

Un test de sarcină se poate cumpăra de la orice farmacie sau de la supermarket. Atenție mare la data de valabilitate pentru că dacă testul de sarcină este expirat acesta va influența rezultatul.

Este bine de știut că există două tipuri de teste de sarcină: testul de urină și analizele de sânge. Primul tip de test de sarcină este de fapt un test de urină și se face așa cum am precizat deja, după ce menstruația a întârziat cu câteva zile bune.

Cum se face un test de sarcină. Deoarece concentrația de hormon este mai ridicată în urina de dimineață specialiștii recomandă ca testul de sarcină să fie făcut în primele ore ale zilei, fapt ce poate ajuta la creșterea acurateței testului.

Testul se introduce într-o cantitate mică de urină apoi se pune pe o suprafață orizontală. Timpul de așteptare este de aproximativ cinci minute apoi rezultatul va fi afișat pe ecranul testului. În dreptul indicatorului C trebuie să apară o linie, cea de control. Aceasta va dovedi că testul este valabil. Dacă este singura linie care apare, înseamnă că rezultatul este negativ. Dacă rezultatul este pozitiv, trebuie să apară o a doua linie în dreptul indicatorului T.

Teama de a pierde sarcina le determină pe multe femei să repete testul de sarcină chiar dacă primul a fost unul pozitiv. Dacă ambele teste sunt pozitive, sau unul este pozitiv și celălalt negativ, oricum persoana în cauză trebuie să se programeze la un medic ginecolog, apoi va urma o serie de analize de sânge care vor confirma sau infirma sarcina. De obicei rezultatul analizei de sânge se primește în ziua următoare după cea în care s-a prelevat proba.

Ulterior, medicul ginecolog va recomanda și efectuarea unei ecografii pentru confirmarea definitivă a sarcinii. De obicei, sarcina poate fi depistată în urma unui examen ecografic de la trei săptămâni.

Sursa foto: despre mame