CUM se FINANTEAZA gruparea terorista STAT ISLAMIC

Banii chiar fac lumea sa se invarta. E valabil si pentru gruparea terorista STAT ISLAMIC. Organizatia ISIS, care a terifiat lumea cu ajutorul brutalitatii de care a dat dovada de-a lungul existentei, este una dintre cele mai bine finantate organizatii teroriste din lume, si tocmai datorita bunastarii, gruparea s-a extins atat de repede.

Desi nu exista nicio estimare credibila in ceea ce priveste AVEREA ISIS, potrivit aproximarilor CNN de anul acessta, ISIS a obtinut 2 milioane de dolari din VANZARILE de PETROL de pe teritoriile confiscate, iar economistii spun ca ISIS a castigat cel putin 20 de milioane de dolari din RASCUMPARARI ale ostaticilor doar in anul 2014, scrie The Independent.

CITESTE SI: ALERTA. STAT ISLAMIC ACHIZITIONEAZA TERENURI IN BOSNIA

Aparent, loviturile comandate de coalitia condusa de SUA, si mai nou de Rusia, ar putea sa sa afecteze financiar gruparea terorista. Saptamana aceasta,blogul Jihadology a publicat cateva scurgeri de informatii in ceea ce priveste recordurile SITUATIEI FINANCIARE a ISIS. Iata sursele de venit ale ISIS in Deir ez-Zor, al saptea oras ca marime din Siria:

venituri din petrol: 27,7%
venituri din taxe: 23,7%
venituri din confiscari: 44,7%

CITESTE SI: STAT ISLAMIC OFERA LUPTATORILOR SAI FEMEI SCLAVE DREPT “PREMIU” DACA STAPANESC CORANUL

Potrivit Jihadology, orasul Deir ez-Zor este unul dintre cele mai bogate zone in petrol din Siria si, in ciuda acestui fapt, doar 27,7% din castiguri provin din vanzarile de petrol.

Sursa foto: the guardian