Cum se gătește corect peștele? Greșelile care trebuie evitate în timpul preparării

Cum se gătește corect peștele? Peștele preparat necesită atenție sporită în bucătărie. În caz contrar, aroma se pierde. Are o carne pretențioasă, cu o textură moale și puține fibre care să o țină compactă.

Spre deosebire de restul cărnurilor, carnea de pește are nevoie de un timp scurt de gătire la temperatura înaltă. Cel mai adesea, peștele gătit acasă este mult prea gătit și astfel se rupe în fâșii, devine uscat și fără gust.

Regula de bază spune că peștele proaspăt trebuie gătit între 7-10 minute pentru fiecare 2 cm grozime, iar cel congelat trebuie gătit între 12-15 minute pentru fiecare 2 cm grosime.

În multe cărți de bucate s-ar putea să găsești scris că peștele se gătește până când se poate desprinde ușor în fâșii. Asta înseamnă, însă, uneori prea mult. Odată ce se poate rupe în fâșii la prima atingere cu furculiță peștele și-a pierdut prea mult din umiditate și devine uscat și fad. Ar trebui să opună o ușoară rezistență atunci când îl ințepi cu furculiță și tragi.

O altă regulă de care să ții cont este culoarea cărnii de pește. Peștele proaspăt are o ușoară transparență atunci când e crud, iar în timpul gătirii carnea devine opacă.

Greșeli de evitat când prepari peștele

Îl gătești prea mult timp. Această greșeală va duce la uscarea peștelui și va cauza pierderea aromelor sale naturale. Îl atingi prea mult. Stratul exterior se va destrama, iar preparatul își va pierde aroma.

Pui prea multă sare. Carnea va absorbi lichidul în care o marinezi,  însă va lăsa cea mai mare parte a cristalelor de sare în urmă. Pune condimente direct pe carne.

Sursa: foodstory.stirileprotv.ro.