Cum se gătește puiul cu orez și măsline! O rețetă de weekend delicioasă dar și sănătoasă

Cum se gătește puiul cu orez și măsline. Originară din Catalonia, reţeta de pui cu măsline şi orez este săţioasă, numai bună pentru un prânz sau pentru o cină rapidă. Mai ales în weekend.

Ingrediente pentru puiul cu orez și măsline:

1 piept de pui dezosat

4 roşii descojite din conservă

2 cepe

200 g mazăre congelată

1 ardei roşu

100 g măsline fără sâmburi

250 g orez

sare

piper

ulei

1 pahar vin alb

500 ml apă

busuioc

Mod de preparare a puiului cu orez și măsline:

Împarţi pieptul de pui în trei bucăţi pe care le speli şi le usuci cu un prosop de hârtie. Ulterior, condimentezi cu sare şi piper carnea şi o prăjeşti în ulei încins pe ambele părţi.

Separat, căleşti ceapa şi ardeiul tăiate rondele, adaugi vinul alb, apa şi roşiile. Laşi amestecul să fiarbă 10 minute. Ulterior, pui măslinele, mazărea şi orezul. Condimentezi cu sare şi piper, după gust.

Adaugi bucăţile de carne şi laşi să fiarbă totul sub capac, la foc mic, până când e gata orezul. Serveşti mâncarea cu busuioc, după gust.

Sursa reteta și foto: clickpoftabuna.ro