Cum se gătește somonul în sos de avocado! O rețetă exotică, delicioasă și hrănitoare

Cum se gătește somonul în sos de avocado. Avocado este uşor digerabile, bogat în fibre şi de ajutor în cazul maladiilor cardiovasculare. Este un fruct bogat în minerale, în uleiuri vegetale şi în vitamina E. El conţine până la 58% lipide, 34% glucide şi 8% proteine. Dacă prepari această reţetă de somon cu sos de avocado vei beneficia şi de beneficiile cărnii de somon.

Somon cu sos de avocado – Ingrediente necesare pentru 4 porţii:

2 avocado copţi, curăţaţi şi tăiaţi bucăţi
3 linguri zeamă de lămâie sau de lime
1 lingură ceapă verde tocată
1 lingură pătrunjel tocat
1 linguriţă muştar
sare
piper
4 fileuri de somon
ulei de floarea soarelui sau din sâmburi de struguri

Somon cu sos de avocado – Mod de preparare

Pui bucăţile de avocado li zeama de lămâie ori de lime într-un mixer sau blender şi pasezi. Adaugi treptat ulei, până când ajungi la consistenţa dorită a sosului. Pui şi ceapa verde, pătrunjelul şi laşi să se amestece. Pui într-un vas mic, adaugi muştar, sare şi piper după gust.

Încingi uleiul într-o tigaie, apoi dai focul la mediu. Presari sare şi piper pe ambele părţi ale bucăților de somon şi cu grijă aşezi fileurile în tigaie. Le laşi până se pătrund bine, cam 3-4 minute pe fiecare parte. Serveşti somonul cu sos de avocado.

sursa: www.simplyrecipes.com