Cum se gătește varza a la Cluj! O rețetă delicioasă la îndemâna oricui

Cum se gătește delicioasa varza a la Cluj! Află mai multe despre această rețetă delicioasă pe care, acum, o poți prepara și acasă.

Ingrediente necesare pentru varza a la Cluj

1 varză dulce mare

1 linguriță sare

2-3 linguri ulei

600 g carne de porc tocată

1 ceapă

1 linguriță pastă de ardei

100 g orez

sare, după gust

piper după gust

1 crenguță cimbru uscat

500 ml suc de roșii (bulion).

Citește și: CUM SE GĂTEȘTE CORECT PEȘTELE? GREȘELILE CARE TREBUIE EVITATE ÎN TIMPUL PREPARĂRII

Cum se prepară varza a la Cluj

Cureți varza, o speli și o tai fideluță. O freci cu sare, o lași câteva minute, apoi o storci de excesul de apă și o pui la călit în 2-3 linguri de ulei. O amesteci din când în când. Speli orezul în mai multe ape și-l pui la fiert în apă cu sare. Când e aproape fiert, îl iei de pe foc, îl strecori și-l lași deoparte.

Cureți ceapa, o tai mărunt, o pui la călit în puțin ulei. Când devine transparentă, adaugi pasta de ardei și, după un minut, carnea tocată. Amesteci bine și lași carnea până își schimbă culoarea, potrivești gustul de sare și piper. Stingi focul și încorporezi orezul. Omogenizezi bine și adaugi crenguța de cimbru. Ungi un vas de yena cu ulei și pui un strat de varză. Stropești cu suc de roșii, adaugi jumătatea din carne tocată, torni din nou puțin suc de roșii și din nou un strat de varză, sucul de roșii și restul de carne. Ultimul strat trebuie să fie de varză, peste care torni și restul de suc de roșii.

Dai la cuptorul preîncălzit, la 180° C, o oră. În prima jumătate de oră lași vasul acoperit, iar în ultima îndepărtezi capacul. Servești cu smântână. Poftă bună!

Sursă rețetă: clickpoftabună.ro