Cum se pregătește somonul cu cartofi la cuptor! O rețetă ideală pentru orice anotimp

Cum se gătește somonul cu cartofi la cuptor. Pregătește un somon gustos cu cartofi la cuptor, pe care îl servești cu un sos delicios de iaurt cu mărar. O rețetă ideală pentru orice anotimp.

Ingrediente pentru somon cu cartofi la cuptor:

Pentru cartofi

650 g cartofi

2 linguri ulei

1 lingură rozmarin uscat

1 lingură oregano

pătrunjel tocat, după gust

sare

piper

Pentru somon

4 bucăți file de somon

1 lingură ulei

4 felii lămâie

sare

piper

Pentru sos

100 g iaurt grecesc

80 g maioneză

1 linguriță hrean, dat prin răzătoare

1 lingură zeamă de lămâie

1 legătură de mărar, tocat

1 ceapă, tocată

sare

piper

Mod de preparare – Somon cu cartofi la cuptor

Preîncălzești cuptorul la 220 °C. Speli cartofii și îi amesteci cu uleiul și restul mirodeniilor. Așezi somonul într-o tavă, îl stropești cu puțin ulei, apoi potrivești gustul cu sare și piper. Aranjezi cartofii lângă pește.

Pui o felie de lămâie peste fiecare bucată de somon, pentru a le da un plus de savoare. Dai la cuptor 20 de minute.

Într-un bol, amesteci toate ingredientele pentru sos. Acoperi și dai la rece câteva minute. Servești somonul cu cartofi și sos.

Sursa reteta si foto: jocooks.com