Cum se prepară antricotul de mânzat pe bloc de sare. Cel mai simplu şi ieftin mod de preparare a fripturii de mânzat.
Ingrediente necesare pentru antricotul de mânzat pe bloc de sare:
Antricot de mânzat 4 bucăți, bloc de sare Praid şi Hymalaya, Cimbru.
Mod de preparare antricot de mânzat pe bloc de sare:
Blocul/cărămida de sare se pune într-o tavă sau pe o tablă, apois e aşează pe flacăra aragazului, la foc mic, cca. 20 minute până se încinge bine. Bucățile de friptură se asezonează doar cu cimbru, sare și-o iau direct de pe blocul de sare. După ce s-a încins blocul de sare se așează friptura, se vede exact când trebuie întoarsă, când începe să se vadă pe margine, o culoare mai închisă, de cca. 5 mm, depinde cât este de groasă felia de carne, ce indică faptul că este gătită pe o parte.
Apoi se întoarce pe cealaltă parte, iar la final pe margini. Noi suntem pretențioși la friptură de viță, sincer nu prea mi-a reușit, pe grill, chiar dacă a stat la fezandat, sau poate nu mă pricep, dar în acest fel gătită, chiar ne-a surprins cât de fragedă a fost. Acum am testat pe două feluri de cărămizi de sare, de Hymalaya și Praid. Friptura gătită pe cărămidă de Praid a câștigat. Până la urmă tot ce este românesc, este bun!
Sursa rețetă și foto: bucătăraș.ro