Cum se prepară antricotul de mânzat pe bloc de sare. Simplu, rapid și delicios

Cum se prepară antricotul de mânzat pe bloc de sare. Cel mai simplu şi ieftin mod de preparare a fripturii de mânzat.

Ingrediente necesare pentru antricotul de mânzat pe bloc de sare:

Antricot de mânzat 4 bucăți, bloc de sare Praid şi Hymalaya, Cimbru.

Mod de preparare antricot de mânzat pe bloc de sare:

Blocul/cărămida de sare se pune într-o tavă sau pe o tablă, apois e aşează pe flacăra aragazului, la foc mic, cca. 20 minute până se încinge bine. Bucățile de friptură se asezonează doar cu cimbru, sare și-o iau direct de pe blocul de sare. După ce s-a încins blocul de sare se așează friptura, se vede exact când trebuie întoarsă, când începe să se vadă pe margine, o culoare mai închisă, de cca. 5 mm, depinde cât este de groasă felia de carne, ce indică faptul că este gătită pe o parte.

Apoi se întoarce pe cealaltă parte, iar la final pe margini. Noi suntem pretențioși la friptură de viță, sincer nu prea mi-a reușit, pe grill, chiar dacă a stat la fezandat, sau poate nu mă pricep, dar în acest fel gătită, chiar ne-a surprins cât de fragedă a fost. Acum am testat pe două feluri de cărămizi de sare, de Hymalaya și Praid. Friptura gătită pe cărămidă de Praid a câștigat. Până la urmă tot ce este românesc, este bun!

Sursa rețetă și foto: bucătăraș.ro