Cum se prepară ardeii graşi umpluţi cu ciuperci și orez. O reţetă bună oricând eşti în pană de idei

Cum se prepară ardeii graşi umpluţi cu ciuperci și orez. O reţetă pe care o poţi face oricând eşti în pană de idei. Ardei graşi umpluţi cu carne tocată aromată, acoperiţi cu o felie de roşie. Trebuie să o încerci!

Ingrediente necesare pentru ardeii graşi umpluţi cu ciuperci și orez:

700 g ciuperci

7-8 ardei grași

2 roșii

100 g orez

4 cepe

2 morcovi

1 lingură pastă de tomate

1 l suc de roșii

1 lingură făină

75 ml ulei

sare

piper

mărar

pătrunjel

Mod de preparare ardeii graşi umpluţi cu ciuperci și orez:

Cureți cepele, le toci și le călești în ulei până devin sticloase. Pui morcovii curățați și rași, mai amesteci 2-3 minute. Adaugi orezul și mai ții pe foc, amestecând constant, 5 minute. Dai deoparte și lași la răcorit. Separat, fierbi 7-8 minute ciupercile curățate. Tai capacele ardeilor și le îndepărtezi semințele.

Adaugi peste orez ciupercile fierte și tocate, pasta de tomate, făina, 300 ml de suc de roșii, sare, piper, mărar și pătrunjel tocate, după gust. Amesteci până se omogenizează ingredientele și umpli pe trei sferturi ardeii. Feliezi roșiile și pui câte o felie deasupra fiecărui ardei, apoi îi așezi într-o oală cu capac sau într-un vas yena, amesteci sucul de roșii rămas cu apă și torni până aproape să acoperi ardeii.

Pui capacul și dai ardeii la cuptor, la foc mediu, aproximativ o oră și jumătate. Dacă vrei, îi servești cu pătrunjel proaspăt tocat.

Sursa rețetă și foto: clickpoftabuna.ro