Cum se prepară bărcuțele de cartofi cu friptură. Un aperitiv britanic delicios

Cum se prepară bărcuțele de cartofi cu friptură. Pe cât de ciudat ar suna numele acestui preparat, care poartă numele de cheesesteak potato skins în engleză, pe atât este de gustos. Este un aperitiv delicios și se face foarte repede.

Ingredientele necesare pentru bărcuțe de cartofi cu friptură:

6 cartofi cu coajă

3 linguri ulei de măsline

sar

piper

2 ardei grași

1 ceapă mare

700 g feliuțe subțiri de friptură de vită sau porc

1 linguriță oregano uscat

300 g cașcaval ras

1 linguriță pătrunjel tocat

Mod de preparare bărcuțe de cartofi cu friptură:

Încinge cuptorul la 200 de grade Celsius. Spală bine cartofii cu tot cu coajă, ai grij să nu rămână vreo urmă de murdărie pe ei. Pune ulei, sare și și piper pe ei. Pune cartofii într-o tavă și coace-i până ce coaja devine crocantă. Lasă-i să se răcească.

Între timp, într-o tigaie de fontă, încinge o lingură de ulei. Adaugă ceapa și ardeii, apoi feliile de carne, oregano, sare și piper. Gătește până ce carnea este făcută. Când cartofii s-au răcit, taie-i pe jumătate și scoate din fiecare jumătate miezul cartofului, lăsând marginile de 2 cm.

Întoarce cartofii cu fața în sus și pune amestecul în bărcuțele formate. Pune brânză peste și dă totul la cuptor pentru 10 minute. Pune pătrunjel peste ei și servește-i calzi.

Sursa rețetă și foto: delish.com