Cum se prepară budinca de dovlecei și cartofi, cu mărar. Gătește sănătos

Cum se prepară budinca de dovlecei și cartofi, cu mărar. Această budincă este perfectă ca aperitiv sau pentru o gustare consistentă.

Ingrediente necesare pentru budinca de dovlecei și cartofi, cu mărar:

1 dovlecel mare

2 cartofi fierți în coajă

3 ouă

100 g făină

100 g cașcaval ras

2-3 linguri de ulei

50 ml lapte

3 linguri smântână

1 pliculeț praf de copt

1 legătură mărar

sare, piper, după gust

Mod de preparare budinca de dovlecei și cartofi, cu mărar:

Tai dovleceii julien și cartofii cubulețe mici. Aşezi cartofii şi dovleceii într-un castron mare. Separat, baţi ouăle cu cașcavalul ras, pui smân­tâna, uleiul, laptele, mărarul tocat, sare, după gust, iar la sfârşit adaugi făina cernută cu praful de copt şi amesteci apoi cu dovleceii  şi cartofii.

Torni compoziţia într-o formă de chec unsă cu unt şi tapetată cu făină şi o introduci în cuptorul preîncălzit pentru circa 40-50 de minute, până se rumeneşte. Servești tarta caldă sau rece.

Sursa foto și rețetă: clickpoftăbună.ro