Cum se prepară cârnăciorii de bere în foietaj. Un aperitiv ideal pentru zile de naștere, seri în familie sau musafiri pe nepusă masă. Este o rețetă versatilă, pe care o poți face atât cu cârnăciori de orice fel, chiar și cu crenvurști sau cu felii de șuncă și cașcaval. Puteți folosi cârnați de bere sau cabanoși.
Aluat:
500 g făină
300 ml apă rece
sare
500 g unt rece
30 de cârnăciori de bere
sare
1 ou
Mod de preparare cârnăciori de bere în aluat:
Făina se amestecă cu apa rece și sarea, iar în mijlocul ei, pe un blat de lucru, se formează o gaură în care se adaugă apa. Se frământă până se dezlipește de mâini și se pune la rece. Pentru o oră sau doua.
Se scoate din frigider și se întinde cu făcălețul, se adaugă untul rece, apoi se împachetează și se ăntinde cu sucitorul ușor. Se dă din nou la rece până ce e gata să fie folosit.
Aluatul se întinde și se taie în pătrățele în care se așează câte un cârnat apoi se învelește, se unge cu oul bătut și se presară cu sare. Se dă la cuptor și când aluatul e rumen, se scoate și se servește.
Sursa foto: clickpoftabuna.ro