Cum se prepară cârnații de porc cu legume. Inspiră-te și gătește pentru cei dragi

Cum se prepară cârnații de porc cu legume. Crăciunul bate la uşă cu desaga plină de bunătăţi și de cadouri. Iată o sugestie de cârnați pentru masa de Sărbători. Inspiră-te și gătește pentru cei dragi.

Ingrediente necesare pentru cârnații de porc cu legume:

1 kg carne de porc cu puțină grăsime

200 g ciuperci proaspete

2 morcovi

8 căței usturoi

sare

piper

200 g membrane de porc curățate

Mod de preparare cârnații de porc cu legume:

Tai cubulețe carnea de porc și morcovii. Feliezi ciupercile. Amesteci aceste ingrediente într-un bol. Pui usturoiul pisat, sare și piper, după gust. Pregătești membranele de porc conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Pe mașina de tocat carne se montează dispozitivul pentru cârnați peste care se pune membrana.

Umpli intestinele cu amestecul de carne și legume. Pui cârnații într-o tavă cu hârtie de copt și-i înțepi cu scobitoarea din loc în loc. Dai tava la cuptorul preâncălzit la 180 °C 30 de minute. După aceea, ungi cârnații cu zeama din tavă și îi mai lași la cuptor alte 15 minute. Îi servești tăiați în felii subțiri.

Sursa rețetă și foto: clickpoftăbună.ro