Cum se prepară cârnații în sos de ardei. O rețetă delicioasa direct din zona Moldovei

Cum se prepară cârnații în sos de ardei. O rețetă delicioasa direct din zona Moldovei numai bună de încercat în acest final de weekend.

Ingrediente pentru cârnați în sos de ardei:

7 cârnați de casă

1 ardei roșu

1 ardei verde

1 ardei portocaliu

1 ardei iute

1 ceapă albă

1 ceapă roșie

400 g roșii cubulețe în suc

400 g gogoșari în sos

sare

piper

oregano

2 linguri ulei

100 ml vin roșu

pătrunjel tăiat

mămăliguță

Mod de preparare cârnați în sos de ardei:

Prăjești cârnații în ulei încins, îi scoți într-o tavă pe care o acoperi. Răstorni uleiul în care i-ai prăjit într-o altă cratiță, adaugi ceapa mărunțită sotezi 2 minute, adaugi ardeii tăiați, sare, piper, după gust și le călești împreună aproximativ 5 minute.

Răstorni roșiile și gogoșarii, acoperi vasul și lași să fiarbă 10 minute. Amesteci din când în când. Pui ardei tăiați, torni vinul și le ții 10-15 minute sau până când s-au înmuiat ardeii. Servești mâncarea pe pat de mămăliguță și presărată cu pătrunjel și oregano, după gust.

Sursa rețetă și foto: clickpoftabuna.ro