Cum se prepară carnea de vită sotată în stil mongolez. O rețetă delicioasă din bucătăria asiatică

Cum se prepară carnea de vită sotată în stil mongolez. O rețetă delicioasă foarte răspândită în bucătăria asiatică. Vă trebuie o carne de viță de calitate, este esențial.

Ingrediente necesare pentru carnea de vită sotată în stil mongolez (5 porții):

450 g de mușchi, vrăbioară, file de vită tăiat bucățele
3 linguri ulei
2 fire de praz (partea albă)
1 felie subțire de ghimbir cu tot cu coajă tocată mărunt
3 căței de usturoi tocați mărunt
Marinată:
1 linguriță plină de amidon de porumb
2 linguri sos soia light
2 linguri apă
1 lingură oțet de orez
Pentru sos:
2 lingurițe sos de stridie
2 linguri sos soia light
1 lingura sos soia dark
1 linguriță ulei de susan
1/2 cub de vegeta de pui
1 linguriță zahăr
sare, piper
semințe de susan.

Mod de preparare carne de vită sotată în stil mongolez:

Puneți într-un castron toate ingredientele de la marinată cu carnea, amestecați și dați la rece cel puțin 30 de minute. Încălziți 1 lingură de ulei într-o tigaie mare sau un wok și sotați carnea de vită cu marinată până este pe jumătate gătită. Puneți piper, scoateți și lăsați deoparte. În aceeași tigaie încălziți restul de ulei și reveniți ghimbirul cu usturoiul. Puneți prazul tăiat fin și rumeniți împreună câteva minute.
Adăugați carnea de viță și toate ingredientele pentru șos. Gătiți împreună – 10 minute maximum. Adăugați piper (sare) și serviți cald cu orez sau cu paște chinezești –noodles.

Sursa rețetă și foto: bucătăraș.ro