Cum se prepară cartofii la cuptor, cu Chorizo şi ouă ochiuri. O rețetă delicioasă marca Jamie Oliver

Cum se prepară cartofii la cuptor, cu Chorizo şi ouă ochiuri. Dacă îţi plac cârnaţii Chorizo, un termen ce denumeşte câteva tipuri de produse din carne de porc, atunci trebuie să încerci această reţetă cu cartofi, ideală la micul dejun, spun englezii. Reţeta este uşoară şi este recomandată chiar de Jamie Oliver, iar în doar 20 de minute, vei obţine 2 porţii delicioase de cartofi cu cârnaţi.

Ingrediente necesare pentru cartofi la cuptor, cu Chorizo şi ouă ochiuri:

1 ceapă mare

1 căţel de usturoi

120 g cârnaţi Chorizo de calitate

2-3 cartofi fierţi

½ legătură pătrunjel proaspăt

ulei de măsline

2 ouă

sare

piper

Mod de preparare cartofi la cuptor, cu Chorizo şi ouă ochiuri:

Încingi cuptorul la 180 de grade Celsius. Cureţi şi toci ceapa şi usturoiul, toci cârnatul Chorizo, tai cartofii fierţi în cubuleţe şi toci pătrunjelul. Căleşti ceapa şi usturoiul în puţin ulei de măsline, într-o tigaie termorezistentă (trebuie să reziste la temperaturile din cuptorul tău), până când se înmoaie ceapa. Adaugi bucăţile de Chorizo şi prăjeşti 2-3 minute.

Adaugi cartofii şi rumeneşti totul 5 minute sau mai mult, apoi spargi ouăle peste toate ingredientele. Dai tigaia la cuptorul încălzit, în prealabil, şi laşi preparatul 8 minute, până când se întăreşte albuşul, iar gălbenuşul încă se menţine lichid. Condimentezi cu sare grujoasă şi piper negru, după gust, toci pătrunjelul pe deasupra şi serveşti preparatul cald.

Sursă rețetă și foto: jamieoliver.com