Cum se prepară cartofii țărănești cu afumătură la cuptor. O rețetă delicioasă

Cum se prepară cartofii țărănești cu afumătură la cuptor. Sunt rapid de preparat, plini de condimente potriviți pentru orice ocazie. Servește-i cu o salată și felul principal e gata, ori poți să îi așezi ca garnitură lângă o friptură suculentă ori o bucată de pește.

Ingrediente necesare pentru cartofii țărănești cu afumătură la cuptor:

500 g cartofi

3 cepe

3-5 feliuţe afumătură

sare

piper

1 lingură de unt

1 lingură ulei

Mod de preparare cartofii țărănești cu afumătură la cuptor:

Tai cartofii felii şi îi pui la fiert cu puţină sare. Îi laşi pe foc până se înmoaie. Între timp, tai afumătura şi ceapa fâşii subţiri şi le pui într-o tigaie cu ulei încins. Le laşi pe foc până capătă o frumoasă culoare aurie. Scoţi cartofii din apă, îi strecori, îi pui într-o tavă şi adaugi ceapa, şunca şi untul. Guşti, şi dacă e cazul potriveşti de sare şi piper şi dai la cuptor 25 de minute. Poţi asezona cartofii cu rozmarin şi îi poţi servi ca garnitură la diferite fripturi.

Sursa rețetă și foto: noiinbucatarie.ro