Cum se prepară cartofii zdrobiți cu usturoi și brânză la cuptor. O rețetă delicioasă

Cum se prepară cartofii zdrobiți cu usturoi și brânză la cuptor. O rețetă delicioasă! Cartofii copți prind o aromă inedită atunci când îi pregătești zdrobiți și îi asezonezi cu usturoi și brânză.

Ingrediente pentru cartofi zdrobiți cu usturoi și brânză la cuptor:

6-7 cartofi, tăiați în jumătate

5-6 linguri ulei

4 căței de usturoi, pisați

100 g parmezan, ras

pătrunjel proaspăt tocat, după gust

sare

piper

Mod de preparare cartofi zdrobiți cu usturoi și brânză:

Preîncălzești cuptorul la 220 °C. Ungi o tavă întinsă cu 3 linguri de ulei. Așezi cartofii în tavă pe partea cu miezul și îi dai la cuptor 20-25 de minute. Îi întorci pe partea cealaltă și îi zdrobești ușor cu o lingură.

Îi ungi cu restul de ulei. Amesteci parmezanul cu usturoiul și îl presari peste cartofi. Condimentezi cu sare și piper, după gust. Dai la cuptor încă 20 de minute. Servești cu pătrunjel.

Sursa rețetă și foto: dinnerthendessert.com