Cum se prepară cea mai bună pulpă de miel la cuptor. Rețeta delicioasă a lui Jamie Oliver

Cum se prepară cea mai bună pulpă de miel la cuptor. Cel puțin în opinia cunoscutului Jamie Oliver, care ne asigură că delicioasa sa rețetă este ideală pentru a prepara cea mai bună pulpă de miel la cuptor.

Ingrediente pentru cea mai bună pulpă de miel la cuptor:

Pentru friptură:

2 kg pulpă de miel

1 căpățână de usturoi

1/2 legătură de rozmarin proaspăt sau 1-2 linguri de rozmarin uscat

1,5 kg cartofi

1 lămâie

ulei

sare

piper măcinat

Pentru sos:

1 legătură de mentă proaspătă

1 linguriță de zahăr

3 linguri oțet

1 lingură de apă fierbinte

Mod de preparare pentru cea mai bună pulpă de miel la cuptor:

Scoți mielul din frigider cu 1 oră înainte să îl gătești, ca să ajungă la temperatura camerei. Preîncălzești cuptorul la 200º C și pui o tavă pentru coacerea cartofilor în partea de jos a cuptorului. Scoți din căpățâna de usturoi 3 căței pe care îi cureți, pe ceilalți îi lași întregi.  Dacă ai rozmarin verde, toci jumătate din cantitatea de frunze.

Cureți și tai cartofii  în jumătăți. Zdrobești usturoiul curățat într-un bol, adaugi rozmarinul tocat. Dai pe răzătoarea mică lămâia și pui coaja în bolul cu usturoiul și rozmarinul și torni ulei, apoi le amesteci pe toate împreună. Asezonezi mielul cu sare și piper, apoi torni marinata și îmbraci toată pulpa cu ea. O pui pe grătarul fierbinte din cuptor, deasupra tăvii. Fierbi parțial cartofii în apă fierbinte cu sare 10 minute, apoi îi scurgi și îi pui înapoi în cratiță.

Adaugi restul de crenguțe de rozmarin și cățeii de usturoi întregi la cartofi, asezonezi cu sare și piper după gust, apoi torni ulei. Transferi cartofii în tava fierbinte din cuptor și o pui sub pulpa de miel ca să cadă în ea sucul și grăsimea din carne. Coci pulpa 1 oră și 15 minute dacă o vrei rozalie, sau 1 oră și 30 minute dacă o vrei mai bine făcută.

Între timp, faci sosul de mentă. Tai mărunt frunzele de mentă, apoi le pui într-un bol. Adaugi zahărul, un praf de sare, 1 lingură de apă fierbinte și oțetul.Când mielul s-a făcut după gustul tău, îl scoți din cuptor și îl lași să stea circa 15 minute. Tai pulpa felii și o servești cu cartofii coăți, sosul de mentă și verdețuri de sezon.

Sursă rețetă și foto: jamieoliver.com