Cum se prepară ceafa de porc cu sos de smântână! O rețetă delicioasă și ușor de gătit care se ne mai facă să uităm de preparatele cu carne de miel consumate din belșug în ultimele zile.
Ingrediente pentru ceafa de porc cu sos de smântână (4-6 porţii)
6 felii ceafă de porc
1 cub unt
200 g smântână
2-3 linguri capere
50 ml vin alb
sare
piper
1 lingură oțet
măsline
½ legătură pătrunjel
Mod de preparare ceafă de porc cu sos de smântână:
Fierbi ceafa în apă cu puțină sare. Când este gata, o scurgi și-o lași să se răcorească. Pui într-o tigaie la încins untul și când este topit, adaugi caperele și oțetul și lași să dea câteva clocote. Stingi cu vin apoi adaugi smântâna, omogenizezi bine și potrivești de sare și piper.
Așezi carnea într-un vas termorezistent, adaugi sosul de capere și smântână, pătrunjelul tăiat mărunt și dai la cuptor. Întorci din când în când carnea, ca să se îmbibe mai bine în sos. Când acesta s-a îngroșat suficient, poți servi asezonat cu măsline, după preferință.
Sursa rețetă și foto: clickpoftabuna