Cum se prepară celebrul tiramisu. Dacă este weekend e timpul pentru un desert delicios, iar tiramisu pare a fi cea mai bună alegere.
Ingrediente pentru tiramisu:
200 ml cafea tare
40 ml coniac
4 ouă
50 g zahăr
500 g mascarpone
150 g pişcoturi
2-3 linguri cacao
Mod de preparare tiramisu:
Separi gălbenușurile de albușuri. Mixezi gălbenușurile cu zahărul până se topește. Freci brânza mascarpone, apoi o încorporezi în gălbenușuri până obții o cremă omogenă. Mixezi albușurile până obții o spumă fermă care se desprinde de pe vas și le omogenizezi în mascarpone.
Combini cafeaua cu coniacul. Treci pișcoturile prin acest amestec și așezi un strat pe fundul unei tăvi. Întinzi peste ele ½ din cremă, pui iar un strat de pișcoturi trecute prin cafea și restul de cremă. Presari cacaua peste prăjitură și o dai la rece cel puțin 3 ore.
Sursa rețetă și foto: clickpoftabuna.ro