Cum se prepară chiftelele de vită cu sos de roșii si ardei. O rețetă delicioasă

Cum se prepară chiftelele de vită cu sos de roșii si ardei. Acum că roșiile s-au copt, ar fi păcat să nu profităm de ele în orice fel. Așa că iată o rețetă delicioasă, perfectă pentru un prânz de duminică. Sosul de roșii va fi delicios și dacă îl condimentezi cu ierburi aromate, rețeta va fi perfectă.

Ingrediente necesare pentru chiftele de vită cu sos de roșii și ardei:

Pentru chiftele:

500 g carne de vită

tocată

½ ceapă

2 căţei usturoi

2 ouă

1 legătură pătrunjel

1 legătură mărar

1 cartof fiert

în coajă

sare

piper

făină

ulei, pentru prăjit

Pentru sos:

½ ceapă

3-4 căţei

usturoi

300 g roşii

1 ardei gras

roşu cubuleţe

sare, după gust

piper, după gust

boia dulce şi iute,

după gust

1 lingură cimbru

1 foaie dafin

ulei, pentru călit

pătrunjel, pentru ornat

orez la abur cu verdeaţă, pentru servit

Mod de preparare chiftele de vită cu sos de roșii și ardei:

Pentru chiftele, toci ceapa, usturoiul şi verdeaţa. Cureţi cartoful şi îl dai prin răzătoare. Le amesteci cu carnea şi oul, sărezi şi piperezi, după gust. Formezi bile rotunde, le dai prin făină şi le prăjeşti în ulei încins până se rumenesc uniform.

Pentru sos, căleşti în ulei încins, la foc mic, ceapa tăiată şi ardeiul gras 5 minute, adaugi usturoiul feliat, sărezi şi mai ţii 1 minut. Pui cimbrul, boiaua dulce si iute, dafinul şi roşiile descojite şi tăiate cubuleţe.

Asezonezi cu piper, apoi dai un clocot, la foc iute. Reduci focul, acoperi vasul şi mai fierbi 15-20 de minute. Serveşti chiftelele cu sos de roşii şi cu garnitură de orez decorată cu pătrunjel.

Sursa rețetă și foto: clickpoftăbună.ro