Cum se prepară chifteluțele portugheze cu carne de vită! O rețetă delicioasă dedicată gurmanzilor

Cum se prepară chifteluțe portugheze cu carne de vită! Sunt diferite de chiftelele tradiționale românești, dar gustul lor este la fel de bun. Învață cum se prepară această rețetă delicioasă dedicată gurmanzilor de orice vârstă!

Ingrediente necesare pentru chifteluțe portugheze:

500 g carne de vită

250 g cârnați

2 cârnați picanți

2 ouă

1 linguriță pudră de ardei iute

2 căței de usturoi

sare

piper

300 g pesmet

250 ml vin alb

zeama de la 1 lămâie

pătrunjel

ulei, pentru prăjit

Mod de preparare chifteluțe portugheze:

Taie cârnații și amestecă-i cu carnea tocată. Adaugă ouăle, usturoi pisat, pudra de ardei iute, sare și piper după gust. Amestecă, adaugă pesmetul și pătrunjelul tocat.

Formează cu mâna umedă chiftele, pe care le prăjești în ulei încins. Când s-au rumenit pe ambele părți, adaugă în tigaie vinul și zeama de lămâie și lasă să fiarbă 10-15 minute. Se pot servi alături de o garnitură de orez sau piureu de cartofi.

Sursa foto: gustarte