Cum se prepară chifteluțele cu somon și legume! O nouă rețetă delicioasă și sănătoasă

Cum se prepară chifteluțele cu somon și legume! Cu un conținut scăzut de calorii, chifteluțele cu somon și legume te încântă cu gustul lor deosebit și cu textura crocantă la exterior și moale în interior. 

Ingrediente pentru chifteluțe cu somon și legume:

400 g file de somon

1 cartof mic

1 morcov

1 dovlecel

2 linguri de ceapă, tocată mărunt

mărar tocat, după gust

1 lingură zeamă de lămâie

1 ou

2 căței de usturoi

1 lingură pesmet

sare

piper

ulei, pentru prăjit

Mod de preparare chifteluțe cu somon și legume:

Tai somonul fâșii subțiri și îl pui într-un vas. Speli și cureți cartoful, morcovul și dovlecelul de coajă, apoi îi dai prin răzătoare și îi combini cu peștele. Adaugi ceapa, mărarul, zeama de lămâie, oul, usturoiul pisat, pesmetul și potrivești gustul cu sare și piper. Amesteci până obții o compoziție omogenă din care vei forma chifteluțele de somon.

Le așezi într-o tigaie cu ulei încins și, la un interval de 6-7 minute, le întorci pe cealaltă parte, pentru a se rumeni uniform. Servești chifteluțele cu somon și legume calde sau reci, cu salată, feliuțe de lămâie și decorate cu câteva fire de mărar.

Sursă rețetă și foto: stumbleupon.com