Cum se prepară chifteluțele din carne cu sos de maioneză și rozmarin

Cum se prepară chifteluțele din carne cu sos de maioneză și rozmarin. O rețetă delicioasă pentru prânz sau cină.

Ingrediente pentru chifteluțe din carne cu sos de maioneză și rozmarin:

450 g carne tocată

4 cepe mijlocii, tocate

3 linguri ulei

1 ou

pesmet

30 g brânză rasă

2 lingurițe sare de mare

1 linguriță piper negru măcinat

Pentru sosul de maioneză:

10 g maioneză

2 căței usturoi

2 frunze de rozmarin

1 lingură zeamă de lămâie

Mod de preparare chifteluțe din carne cu sos de maioneză și rozmarin:

Pentru a carameliza ceapa, o pui la călit în ulei încins, la foc mic. Adaugi sarea și amesteci, din când in când, până devine moale și aurie, aproximativ 30 de minute.  Când e gata o pui într-un castron și o combini cu brânza, ouăle, sarea, piperul și cu carnea. Adaugi pesmetul și amesteci ușor, până se încorporează toate ingredientele. Cu mâinile umezite formezi în jur de 20 de bile.

Pui uleiul la încins, așezi chifteluțele și le întorci pe ambele părți, până se rumenesc uniform.  Pentru sosul de maioneză, combini usturoiul cu rozmarinul, maioneza și lămâia. Potrivești gustul cu sare și piper. Servești chiftelele calde sau reci, în funcție de preferință, cu sosul de maioneză.

Sursa rețetă și foto: clickpoftăbună.ro