Cum se prepară chifteluțele italienești. O rețetă delicioasă și ușor de gătit

Cum se prepară chifteluțele italienești. Bucătăria italiană ne încântă astăzi cu o porție delicioasă de chifteluțe italienești.

Ingrediente necesare pentru chifteluțe italienești:

1 kg de carne tocată amestec

2 sferturi de cană de lapte

3 felii de pâine(fără coajă)

un sfert de cană de parmezan

2 ouă

2 linguri de sare

o lingură de pătrunjel tocat

2 lingurițe de piper

o linguriță de oregano

2-3 căței de usturoi zdrobiți

o cană de făină

un sfert de cană de ulei de măsline

2 căni și jumătate de sos de tomate

Pentru sos:

2 linguri de ulei de măsline sferturi de cană de ceapă tocată

3 sferturi de cană de morcovi tocați

3 sferturi de cană de țelină tocată

2 linguri de pătrunjel tocat

un cățel de usturoi zdrobit

4-5 roșii zdrobite

o jumătate de linguriță de busuioc tocat

o linguriță de pastă de tomate

sare

piper

Mod de preparare chifteluțe italienești:

Preparăm întâi sosul pentru chiftele. Încingeți uleiul de măsline într-o tigaie pe foc mediu. Adăugați ceapa, morcovii, pătrunjelul și țelina. Amestecați și lăsați recipientul pe foc cu capacul pus, circa 20 de minute, până când legumele devin moi. Adăugați usturoiul și măriți focul, apoi roșiile, sosul de tomate și busuiocul. Asezonați cu sare și piper și lăsați-l la fiert circa 30 de minute. Luați amestecul din tigaie și amestecați-l într-un blender.

Încălziți laptele. Amestecați în el pâinea, până când obțineți o pastă pe care o veți pune deoparte. Într-un bol mare, amestecați cu mâinile carnea de porc parmezanul, ouăle, sarea, pătrunjelul, oregano, piperul, usturoiul și pasta cu pâine. Formați chiftelele, încingeți ulei într-o tigaie și puneți-le la prăjit. Apoi, turnați sosul într-o oală împreună cu chiftelele și lăsați-l pe foc timp de 20 de minute. Garnisiți la sfârșit cu pătrunjel tocat.

Sursa rețetă și foto: simplyrecipes.com