Cum se prepară chili de legume. O rețetă picantă delicioasă

Cum se prepară chili de legume. Că tot se găsește grâu bulgur și la noi, în zilele de post poți prepara această rețetă de chili de legume savuros de picant.

Ingrediente necesare pentru chili de legume:

1 lingură ulei de floarea soarelui

1 ceapă albă medie, tocată

1 cană morcovi rași

1-2 ardei iuți, curățați de semințe și tăiați fin

3 căței de usturoi, tocați

1/2 cană grâu bulgur, spălat

2 lingurițe pudră de chili

1 lingură chimen măcinat

2 căni roșii proaspete tocat

1 1/2 căni suc de roșii

400 g fasole boabe albă sau maro

400 g fasole boabe neagră

sare, după gust

coriandru verde tocat

Mod de preparare chili de legume:

Încingi uleiul într-o cratiță la foc mediu-mare. Adaugi ceapa, morcovii și arderii iuți și călești, amestecând des, până când ceapa se înmoaie și devine transparentă, circa 5 minute. Adaugi usturoiul și continui călirea încă 1 minut. Pui grâul bulgur, pudra de chili și chimenul și amesteci până se combină. Adaugi roșiile, sucul de roșii și fasole și ții până dă un clocot, apoi reduci focul, acoperi și fierbi, amestecând ocazional, până când fasolea s-a înmuiat, circa 1 oră. Asezonezi cu sare, după gust. Servești cu coriandru verde tocat, dacă dorești.

Sursa rețetă și foto: https: epicurious.com