Cum se prepară ciorba de pui cu varză. O reţetă absolut delicioasă

Cum se prepară ciorbă de pui cu varză. Mai deasă şi mai săţioasă. Cam aşa se prezintă această ciorbă în farfurie dacă o preparaţi întocmai aşa cum vă sfătuim noi.

Ingrediente necesare pentru ciorba de pui cu varză:

1 piept de pui

1 ceapă mare

1 morcov

1 rădăcină pătrunjel

1/2 varză mijlocie

2 căţei de usturoi

2 linguri ulei

100 g linte roşie (opţional)

cimbru verde (sau uscat)

1 crenguţă de mentă

sare

piper

pătrunjel verde

Mod de preparare ciorba de pui cu varză:

Pieptul de pui se taie fâşii şi se pune la fiert. Când dă în clocot, se spumează şi se adaugă zarzavaturile tăiate după dorinţă. Se pune varza tăiată fideluţă şi se lasă la fiert până când legumele şi carnea sunt gata. Lintea se fierbe în apă cu sare.

Se adaugă căţeii de usturoi zdrobiţi, cimbru, sare şi piper, după gust. Când este gata, se adaugă uleiul, lintea fiartă (opţional), se lasă să mai dea 1-2 clocote şi se serveşte cu frunze de mentă şi pătrunjel.

Sursa reteta si foto: StockFood