Cum se prepară ciorba rădăuțeană. Rețeta delicioasă și autentică din Rădăuți

Cum se prepară ciorba rădăuțeană. Rețeta delicioasă și autentică din Rădăuți.

Ingrediente necesare pentru ciorba rădăuțeană:

1-2 bucăți de piept de pui, rădăcinoase (2 morcovi, 1 ceapă, 1 rădăcina de pătrunjel, 1 țelină mică, 1 pastarnac), 1 ardei (roșu sau verde, facultativ), 1-2 cartofi (facultativ), 100 ml smântână, 100 ml iaurt gras (sau încă 100 ml smântână), 2 gălbenușuri de ou, 3-4 căței de usturoi (cui nu-i place, poate să nu-i pună), 1 legătură de pătrunjel verde, sare, oțet (se poate și cu zeamă de lămâie) pentru acrit.

Mod de preparare ciorba rădăuțeană:

Se pune pieptul de pui la fiert, se spumează, iar când este gata se scoate pe o farfurie și se adaugă în apă legumele curățate și lăsate bucăți mari. După ce au fiert, legumele se scot și se pasează sau se trec prin sită. Pieptul de pui se taie în fâșii.

Se adaugă împreună în oala cu zeamă și se mai lasă să dea un clocot împreună. Se drege ciorba cu un amestec din un polonic de zeamă fierbinte, gălbenușurile de ou, smântână (și iaurtul, dacă este cazul). Se toarnă toate acestea în oală și se amestecă bine.

Dacă poftești cu usturoi, îl cureți, îl zdrobești și îl adaugi în oală. Dregi gustul cu sare și oțet (sau zeamă de lămâie). Dai oala de pe foc și presari pătrunjel verde tocat. Aduci la masă cu oțet, usturoi, smântână și ardei iute (pentru că fiecare mesean să potrivească gustul după plăcerea lui.

Sursă rețetă și foto: Antena Satelor