Cum se prepară ciorbița cu perișoare de curcan. Un fel principal delicios și sănătos

Cum se prepară ciorbița cu perișoare de curcan. Un fel principal delicios și sănătos.

Ingrediente necesare pentru ciorbița cu perișoare de curcan:

1 ceapă

1 morcov

1 ţelină mică

5-6 frunze de varză

500 ml borş

1 praf de sare

Pentru perişoare:

1 piept de curcan

3 linguri orez

2 ouă

pătrunjel tocat

1 praf sare

1 ceapă

piper

Mod de preparare ciorbița cu perișoare de curcan:

Toci legumele, iar varza o tai fideluţă. Le fierbi în apă cu sare până se înmoaie. Amesteci carnea de curcan tocată cu ceapa tăiată mărunt, orezul spălat în câteva ape şi scurs bine, cu ouăle, pătrunjelul, sare şi piper, după gust.

Formezi perişoare şi le pui la fiert într-un vas cu apă clocotită. Când se ridică la suprafaţă, le transferi cu o spumieră în oala cu ciorbă. Le ţii la fiert 15 minute, adaugi borşul şi mai laşi să clocotească câteva minute.

Sursa rețetă și foto: clickpoftabuna.ro