Cum se prepară ciupercile umplute cu carne de curcan si linte. O rețetă pentru aperitivul ideal

Cum se prepară ciupercile umplute cu carne de curcan si linte. O rețetă care sună și arată delicios specială pentru aperitivul ideal indiferent de situație.

Ingrediente necesare pentru ciupercile umplute cu carne de curcan și linte:

6 ciuperci

300 g carne tocată de curcan

1 ceașcă de linte

1 ceapă

sare

amestec condimente ierburi uscate

1 legătură de mărar

6 ouă de prepeliță

ulei de măsline

Mod de preparare ciupercile umplute cu carne de curcan și linte:

Ciupercile se curăță de pieliță și se scot piciorușele, se presară sare și se stropesc cu ulei de măsline. Se așează în tava tapetată cu hârtie de copt și se dau la cuptor pentru 20 de minute. Se strânge apoi din tavă zeama de la ciuperci.

Se spală lintea și se fierbe pentru 10 minute în apă cu sare. Ceapa se taie mărun și se călește într-un strop de ulei, apoi se adaugă carnea, lintea, condimentele și se lasă la scăzut. Se ia de pe foc și se potrivește de sare și piper și se umple fiecare ciupercă. Se sparge câte un ou de prepeliță pe fiecare ciupercă și se dă la cuptor până ce oul e gătit. Se servesc cu pătrunjel deasupra și, opțional, cașcaval ras.

Sursa rețetă și foto: clickpoftăbună.ro