Cum se prepară clătitele cu dulceață. Un desert obișnuit dar atât de delicios

Cum se prepară clătitele cu dulceață. Un desert obișnuit dar atât de delicios.

Ingrediente necesare pentru clătite cu dulceață:

Pentru aluatul de clătite

200 g unt

150 g făină

300 ml frişcă lichidă

6 gălbenuşuri

2 albuşuri

1 lingură zahăr

Pentru servit

150 ml frişcă lichidă

100 g zahăr

dulceaţă

nuci

Mod de preparare clătite cu dulceață:

Pentru aluatul de clătite, freci într-un bol untul moale cu gălbenuşurile şi cu zahărul. Pui bolul într-o oală mai mare plină cu apă şi gheaţă şi baţi compoziţia cu mixerul până devine spumă.

Dizolvi făina în 200 ml frişcă lichidă şi o pui pe foc. Amesteci până se îngroaşă, apoi opreşti focul. În această compoziţie adaugi amestecul de gălbenuşuri şi mixezi bine. Ulterior, încorporezi  restul de frişcă lichidă şi albuşurile. Mixezi din nou până se omogenizează ingredientele.

Din aluatul de clătite obţinut torni câte un polonic în tigaia încinsă și le coci pe ambele părţi. Baţi frişca împreună cu zahărul până devine o cremă. Serveşti clătitele umplute cu dulceață și decorate cu nuci şi frişcă.

Sursa rețetă și foto: clickpoftăbună.ro