Cum se prepară coastele de porc cu sos barbecue la cuptor. Secretele unui deliciu culinar

Cum se prepară coastele de porc cu sos barbecue la cuptor. Cu siguranță ai mâncat coaste de porc la restaurant și te-ai întrebat cum le fac așa gustoase. Ei bine, această rețetă îți dezvăluie secretul.

Ingrediente necesare pentru coaste de porc în sos barbecue la cuptor:

– coaste proaspete de porc 3 buc. mari (1,2 kg)

– zahăr brun 80 g

– boia de ardei afumată 1 lingură

– piper negru măcinat 1/2 linguriță

– boia dulce 1 linguriță cu vârf

– usturoi pudra 1 linguriță rasă

– ceapă pudra 1 linguriță rasă

– ulei de floarea-soarelui 2 linguri

– sos BBQ 50 g

– sare 1 linguriță rasă

Mod de preparare coaste de porc în sos barbecue la cuptor:

Se amestecă într-un castron uleiul, sarea, piperul, usturoiul și ceapa pudră, boiaua și zaharul brun. Coastele se taie în jumătăți și se freacă bine cu sosul rezultat. Se pun coastele într-o pungă de plastic cu închidere ermetică și se lasă 2 ore la marinat.

Cuptorul se încinge la 170 de grade, apoi se pun coastele pe o tavă pe care o acoperi cu folie de aluminiu și se bagă la cuptor. După o oră, se scoate folia și se ung coastele cu sos barbecue. Se acoperă înapoi cu folia și se mai lasă o oră. Se ia din nou folia și se ung coastele cu sosul barbecue, apoi se lasă descoperite încă 20 de minute.

Sursa rețetă și foto: clickpoftăbună.ro