Cum se prepară coastele de porc glazurate. O rețetă super delicioasă

Cum se prepară coastele de porc glazurate. O rețetă super delicioasă.

Ingrediente necesare pentru coaste de porc glazurate:

scăricică/coaste de porc cca. 1500 g

muştar dulce 100 g,

ulei de măsline cca. 50 ml,

miere cca. 2 linguri,

condimente cu zmeură,

sos de soia 3 linguri.

Mod de preparare coaste de porc glazurate:

Se face un sos omogen din muştar, ulei, condimente, miere şi sosul de soia. Cu acest sos se ung coastele, apoi se aşează într-un vas termorezistent sau în cazul meu, în vasul CrockPot-ului, se acoperă şi se lasă la gaătit lent cca. 5 ore sau la cuptor, cca. 4 ore la 150 g.

După ce s-au gătit, se descoperă şi se mai lasaă la copt cca. 10 minute pentru a obţine crusta specifică, iar cele din CrockPot se dau la cuptor cca. 10 minute. Coastele se consumă ca atare, sau însoţite de garniturile preferate şi salate de sezon.

Sursă rețetă și foto: bucătăraș.ro