Cum se prepară coastele de porc în sos de bere neagră. Un fel principal fără egal

Cum se prepară coastele de porc în sos de bere neagră. Un fel principal fără egal! Nu te vei sătura niciodată cu o singură porție de coaste de porc în sos de bere. Secretul acestora este să le lași la marinat peste noapte.

Ingrediente pentru coaste de porc în sos de bere neagră:

1 kg coaste de porc

500 ml bere neagră

1 ceapă

2-3 lingurițe sos de soia

50 g zahăr brun

3-4 căței de suturoi

2 linguri ulei

Pentru sos:

50 g miere

50 ml sos de soia

1 lingură pătrunjel tocat

2-3 căței de usturoi

¾ linguriță piper

Mod de preparare coaste de porc în sos de bere neagră:

Combini berea cu uleiul, sosul de soia, cățeii de usturoi pisați, ceapa tocată și zahărul. Amesteci să se dizolve zahărul, apoi pui coastele de porc și dai totul la frigider peste noapte.

Dai drumul la cuptor la temperatură ridicată. Tai coastele porții, pe care le înfășori în folie de aluminiu, le așezi într-o tavă și le dai la cuptor o oră și jumătate.

Combini toate ingredientele pentru sos, apoi desfaci folia, ungi coastele cu acest sos și le lași la rumenit. Înainte să le servești, le mai poți unge cu sos.

Sursa rețetă și foto: cookingbride.com