Cum se prepară cotletele de berbecuț în crustă de ierburi aromate! O rețetă deosebită pentru cunoscători

Cum se prepară cotletele de berbecuț în crustă de ierburi aromate! O rețetă deosebită pentru cunoscători.

Ingrediente necesare pentru cotletele de berbecuț în crustă de ierburi aromate:

600 g cotlete berbecuț

400 g păstârnac

400 g morcovi

300 g sparanghel

60 pesmet gold

10 g amestec ierburi aromate (pătrunjel verde, mentă, busuioc)

60 ml ulei măsline

muștar

sare

piper

Mod de preparare cotletele de berbecuț în crustă de ierburi aromate:

Fasonezi cotletele de berbecuț în așa fel încât oasele să rămână curate, le tragi la tigaie cu puțin ulei, sare și piper, după gust, apoi le așezi pe șervețele absorbante.

Cureți legumele, le tai felii subțiri și le coci la cuptor la 180 °C. Pui sparanghelul în apă fierbinte cu lămâie și îl fierbi 5 minute, apoi îl scufunzi în apă cu gheață ca să rămână verde. Îl lași la scurs pe șervete absorbante.

Ungi cotletele cu puțin muștar, le treci prin amestecul de ierburi aromate și le coci la cuptor, la 220 °C, între 5-8 minute. Servești cotletele fierbinți, alături de legume și decorate, după imaginație.

Sursa rețetă și foto: clickpoftabuna.ro