Cum se prepară cotletele de porc cu napi, în sos de cidru. O rețetă specială și delicioasă

Cum se prepară cotletele de porc cu napi, în sos de cidru. O rețetă ușor de preparat și foarte potrivită pentru o cină într-o seară răcoroasă de toamnă.

Ingrediente necesare pentru cotletele de porc cu napi, în sos de cidru:

1 l apă

2 frunze de dafin

4 căței de usturoi

1 lingură boabe piper negru

80 g sare de mare

2 cotlete de porc cu os, de 2 cm grosime

sare, după gust

piper, după gust

1 lingură ulei

2 cepe

400 g napi

1 lingură muștar de Dijon

500 ml cidru

250 ml supă de pui

500 g spanac proaspăt

Mod de preparare cotletele de porc cu napi, în sos de cidru:

Pui cotletele de porc într-o saramură făcută din apă, frunze de dafin, sare (80 g), piper și cățeii de usturoi zdrobiți. Lași la frigider peste noapte.

Scoți carnea din saramură, o usuci cu șervețele de hârtie. Condimentezi cu sare și piper, după gust. Încingi bine uleiul într-o tigaie și pui cotletele. Le prăjești câte 2 minute pe fiecare parte, până sunt caramelizate.

Scoți cotletele și adaugi în tigaie ceapa tăiată. O călești până se înmoaie, pui napii curățați și tăiați cuburi. Asezonezi cu sare, după gust, și continui să călești legumele încă 5 minute, amestecând ocazional. Adaugi muștarul, cidrul și supa de pui și lași vasul pe foc încă 7 minute.

Cureți spanacul de tulpini, în speli și îl scurgi. Pui spanacul în vas, scufunzi și cotletele în sos și dai totul la cuptor 12 minute, la 180 °C. Servești fiecare cotlet cu garnitură de napi și spanac.

Sursa rețetă și foto: tasty.com