Cum se prepară cotletele de porc cu sos de piper verde! O rețetă super delicioasă

Cum se prepară cotletele de porc cu sos de piper verde! O rețetă super delicioasă la tigaie cu sos cremos, aromat abundent, sună foarte ademenitor ca fel principal, alături de o salată de sezon.

Ingrediente pentru cotlete cu sos de piper verde:

4 cotlete de porc

sare

piper

ulei

Pentru sos:

1 lingură piper verde

2 căţei usturoi

50 ml coniac

150 g smântână pentru gătit

40 g unt

1 linguriţă muştar

sare

Mod de preparare cotlete cu sos de piper verde:

Pentru sos, topeşti untul, pui boabele de piper şi usturoiul zdrobit, le căleşti câteva minute, apoi torni coniacul şi laşi să se evapore alcoolul. Adaugi smântâna, puţin câte puţin, amestecând continuu, apoi muştarul şi un praf de sare.

Ţii la foc mic, amestecând din când în când, până se îngroaşă sosul, apoi îl laşi deoparte. Încingi puţin ulei într-o tigaie şi frigi cotletele, date cu sare şi piper, apoi le dai la cuptor 10-15 minute. Le laşi cel puţin 10 minute, apoi le serveşti cu sos.

Sursa rețetă și foto: clickpoftabuna.ro