Cum se prepară cotletele de porc cu sos de vin şi ciuperci. O rețetă mega delicioasă

Cum se prepară cotletele de porc cu sos de vin şi ciuperci. Dacă îţi plac preparatele cu multă carne, încearcă această reţetă delicioasă. Cotletele de porc sunt îmbogăţite cu un sos delicat şi cremos de vin alb Merlot, dar au câteva ingrediente care cu siguranţă îţi vor impresiona invitaţii la ocaziile speciale.

Ingrediente pentru cotlete de porc cu sos de vin și ciuperci (4 porţii):

4 cotlete de porc cu os

3 linguri unt

130 g făină

1 linguriţă sare

1/2 linguriţă pudră de usturoi

1/4 linguriţă piper

Pentru sosul de vin şi ciuperci:

230 g ciuperci proaspete, tăiate în jumătăţi

2 căţei de usturoi, tocaţi

1/2 linguriţă sare

1/2 linguriţă piper

240 ml vin alb (Merlot sau alt tip de vin, poţi folosi şi roşu)

120 ml smântână lichidă

Mod de preparare cotlete de porc cu sos de vin și ciuperci:

Amesteci făina, jumătate de linguriţă de sare, pudra de usturoi şi un sfert de linguriţă de piper pentru a face făina condimentată pentru cotletele de porc. Pui făina pe o farfurie şi dai cotletele de porc prin ea.

Încingi o cratiţă, la foc mediu-mare. Adaugi 2 linguri de unt. Rumeneşti cotletele de porc pe ambele părţi. Dacă foloseşti o cratiţă mai mică, le prăjeşti pe rând. Când sunt bine rumenite în unt, iei cotletele maronii de pe foc şi le pui deoparte.

Adaugi 1 lingură de unt şi sotezi puţin ciupercile şi usturoiul. Diluezi resturile de carne din tigaie cu vinul alb, răzuind toate bucăţelele rămase pe fundul vasului. Adaugi cealaltă jumătate de linguriţă de sare şi de piper, dacă este necesar.

Pui din nou cotletele de porc în tigaie sau cratiţă, cu usturoiul şi ciupercile sotate. Încălzeşti vinul alb până dă în fiert, acoperi şi reduci flacăra aragazului, o dai cât mai mică. Firbi timp de 20-25 de minute.

Scoţi cotletele şi ciupercile şi le aşezi pe un platou. Acoperi şi le păstrezi calde în timp ce faci sosul. Dai focul de sub cratiţă la flacără medie-mare. Încorporezi cantitatea de smântână lichidă. Fierbi încet până când sosul scade cu un sfert (aproximativ 5 minute). Torni sosul peste cotletele de porc şi peste ciuperci, pe farfuria pe care ai ales-o.

Sursa rețetă și foto: bakeatmidnite.com